Reddit – fodbold – Hvordan læser man resultatet i fodbold?

, Author

Watford (WAT) vinder 3 mål til 1 i denne kamp mod Leicester (LEI). Dette er dog returkampen i en eller anden konkurrence, og det samlede målregnskab er 3-2. Der er gået 97:24 minutter af tiden. Der skulle kun være fire minutters tillægstid.

For flere detaljer….

Kontinuerlig kampscore vs. samlet målscore:

Nogle knock-out-konkurrencer spilles i flere runder. Det vil sige, at i en given runde spiller de to hold, der er matchet op, mod hinanden to gange, én gang på hvert holds stadion. I stedet for at én kamp afgør, hvem der går videre i turneringen, vinder den, der har den bedste score over de to kampe tilsammen. Så hvis hold A slår hold B med 1-0 i det første ben, og hold B derefter slår hold A med 2-0 i det andet ben, går hold B videre med en samlet score på 2-1.

Det du har i den kamp, du har linket, er Watford, der vinder dette ben med 3-1, mens Leiceister vandt det foregående ben med 1-0. Det samlede sammenlagt resultat er 3-2 i Watfords favør, så hvis Leiceister ikke scorer, inden dommeren fløjter, går Watford videre.

Grunden til, at det er vigtigt at vise sammenlagt resultat, er, at det fortæller dig, hvem der rent faktisk går videre, hvis den aktuelle kamp slutter med det aktuelle resultat. Lad os sige, at hold A vinder første kamp med 5-0. I returkampen (den kamp, du hypotetisk set ser) vinder hold B med 3-0. Det kan se ud som om, at hold B er det bedre hold og vil gå videre i konkurrencen, men måltallene er 5-3, og hold A vil faktisk gå videre, hvis kampen slutter 3-0.

Tid + afbrydelser:

Det er meningen, at en kamp skal vare 90 minutters uafbrudt spil i løbet af to halvlege på 45 minutter. Hver gang spillet stopper (på grund af en skade, eller hvis bolden går ud af banen, eller hvis der er måljubel eller andet), fortsætter uret med at tælle, men det er meningen, at hovedofficial skal holde øje med det. Ved slutningen af hver halvleg tilføjer dommeren så “stoptid” til uret. Dette meddeles til alle via den fjerde official, som holder en tavle op, der viser det mindste antal minutter, der skal lægges til. I tv-transmissioner angives dette normalt med “+X”, hvor X er det antal minutter, der tilføjes. Bemærk: Dette er et minimumsantal minutter, ikke et nøjagtigt antal eller et maksimum. Spillet kan fortsætte efter dette antal minutter.

Det, du har i dit linkede billede, er en situation, hvor der blev tilføjet fire minutters tid, men af en eller anden grund tillod officialen kampen at fortsætte langt ud over disse fire minutter. Der var formentlig en stor eller mange spilstop i spil i tillægstiden. Det er almindeligt at gå et par sekunder over den annoncerede minimumseftertid. At gå flere minutter ud over det er ikke almindeligt.