Reddit – voetbal – Hoe lees je de score in voetbal?

, Author

Watford (WAT) wint met 3 doelpunten tegen 1 in deze wedstrijd tegen Leicester (LEI). Dit is echter de tweede ronde van een wedstrijd, en het totaal aantal doelpunten is 3-2. 97:24 minuten tijd zijn verstreken. Er zouden slechts vier minuten toegevoegde tijd zijn.

Voor meer details…

Currente score vs. totaal:

Sommige knock-out competities worden in meerdere rondes gespeeld. Dat wil zeggen, in een bepaalde ronde spelen de twee teams die aan elkaar zijn gekoppeld twee keer tegen elkaar, een keer in het stadion van elk team. In plaats van in één wedstrijd te beslissen wie doorgaat in het toernooi, wint degene die de beste score heeft over de twee legs samen. Dus als Team A Team B verslaat met 1-0 in de eerste leg, en Team B Team A verslaat met 2-0 in de tweede leg, gaat Team B door met een totaal van 2-1.

Wat je hebt in de wedstrijd die je hebt gelinkt is dat Watford deze leg wint met 3-1, terwijl Leiceister de vorige leg won met 1-0. Het totaal is 3-2 in het voordeel van Watford, dus als Leiceister niet scoort voordat de scheidsrechter fluit, gaat Watford door.

De reden dat het tonen van het totaal belangrijk is, is dat het je vertelt wie er doorgaat als de huidige wedstrijd eindigt met het huidige scoreverloop. Stel dat Team A de eerste leg met 5-0 wint. In de tweede leg (de wedstrijd die u hypothetisch bekijkt) wint Team B met 3-0. Het lijkt misschien alsof Team B de betere ploeg is en verder komt in de competitie, maar het doelsaldo is 5-3 en Team A komt verder als de wedstrijd eindigt met 3-0.

Tijd + onderbreking:

Het is de bedoeling dat een wedstrijd 90 minuten aaneengesloten speelt in de loop van twee helften van 45 minuten. Telkens wanneer het spel stopt (door een blessure, of de bal gaat buiten de lijnen, of een doelpunt wordt gevierd, of wat dan ook), blijft de klok tellen, maar de hoofdofficial wordt verondersteld het bij te houden. Aan het eind van elke helft telt de official de “rusttijd” bij de klok op. Dit wordt aan iedereen bekend gemaakt door de vierde official die een bord omhoog houdt dat het minimum aantal minuten weergeeft dat zal worden toegevoegd. TV-uitzendingen geven dit meestal aan met “+X”, waarbij X het aantal toegevoegde minuten is. Let op: dit is een minimum aantal minuten, geen exacte hoeveelheid of een maximum.

Wat u in uw gelinkte afbeelding ziet, is een situatie waar vier minuten tijd werden toegevoegd, maar om welke reden dan ook, liet de official de wedstrijd doorgaan tot ver na deze vier minuten. Er was waarschijnlijk een grote of talrijke onderbrekingen in het spel tijdens de onderbrekingstijd. Een paar seconden langer dan de aangekondigde minimum toegevoegde tijd is gebruikelijk. Meerdere minuten langer dan dat is niet gebruikelijk.