Daytona 500 -lähdön lähtöruudukko valmis

, Author

Kun NASCAR asetti Daytona 500 -kilpailun lähtöruudukon eturivin 9. helmikuuta pidetyissä karsinnoissa, jossa Ricky Stenhouse Jr. lunasti paalupaikan ja Alex Bowman toisen lähtöpaikan, 40 auton Datyona 500 -kilpailun lähtöruudukko saatiin torstai-iltana valmiiksi, kun kaksi Bluegreen Vacations Duel at Daytona -kilpailua ajettiin.

Joey Logano otti toisen peräkkäisen Duel-voittonsa, kun hän voitti vuoden takaisen Duel-kakkosvoittonsa jälkeen myös torstai-iltana käydyn ensimmäisen Duel-kisan. William Byron voitti torstain toisen Duel-kisan. Tämän seurauksena Logano ja Byron starttaavat sunnuntain Daytona 500 -kisaan toisesta rivistä Stenhousen ja Bowmanin takaa.

Kaksi kuljettajaa, Daniel Suarez ja Chad Finchum, eivät edenneet ensimmäisestä Duellista Daytona 500 -starttiriviin. Finchum sijoittui 20:nneksi 22 auton joukossa. Suarez päätyi viimeiseksi, kun 30. kierroksen kolari Ryan Blaneyn kanssa vei hänet ulos kilpailusta. Blaney pystyi jatkamaan matkaa.

”Se kakkosauto alkoi saada kätensä ulos ikkunasta super, super myöhään, enkä nähnyt häntä. Kun aloin lähteä ulos, 12 oli siellä”, Suarez sanoi.

Aric Almirola sijoittui ensimmäisessä kaksintaistelussa toiseksi työnnettyään Loganon johtoon 60 kierroksen kisan 38. kierroksella. Ryan Newman sijoittui kolmanneksi ja Brad Keselowski neljänneksi, joten Ford sai neljä parasta sijoitusta. Darrell Wallace Jr. täydensi kärkiviisikon.

”Tämä on mahtavaa. Olipa hienoa tiimityötä Fordeilta, erityisesti Aric Almirolalta, voi hyvänen aika”, Logano sanoi. ”Hän oli loistava työntäjä oikeaan aikaan, ja pystyimme pitämään pohjat aisoissa, kun tarvitsimme, ja pitämään Chevyt loitolla ja näytimme sen nopeuden, joka Fordeilla on täällä. Olen ylpeä siitä, että sain olla osa sitä. Olen ylpeä siitä, että saan ajaa tätä ”Blue Ovalia” ja näitä Roush Yatesin moottoreita. Olemme valmiita rokkaamaan ja rullaamaan. En malta odottaa 500-osakilpailua.”

Logano johti 19 kierrosta, kun taas Daytona 500 -kisan paalupaikkaa pitävä Ricky Stenhouse Jr. johti 27 kierrosta, joista 22 ensimmäistä. Stenhouse sijoittui ruutulipulla kahdeksanneksi.

Kuljettajat, jotka eivät olleet lukittuja Daytona 500 -kisaan ja jotka etenivät pääkilpailuun ensimmäisestä kaksintaistelusta, olivat Reed Sorenson ja Justin Haley. Haley varmisti paikkansa Daytona 500 -kisaan viime viikonlopun eturivin karsintojen nopeudellaan, mutta ajoi kuitenkin Daytona 500 -kisaan sijoittumalla 17:nneksi ensimmäisessä Duelissa. Tämän seurauksena Reed Sorenson, joka sijoittui ensimmäisessä Duel-kisassa 18:nneksi, pystyi turvautumaan eturivin karsintapäivän vauhtiinsa päästäkseen Daytona 500 -kisaan.

Toisessa Duel-kisassa J.J. Yelowilta evättiin Daytona 500 -lähtöpaikka sen jälkeen, kun hän, kuten Suarez ensimmäisessä Duel-kisassa, keskeytti ajoissa kolarissa. Yelowin tapauksessa hän ajoi kolarin Corey LaJoien kanssa toisen kaksintaistelun 42. kierroksella.

Brendan Gaughan ja Timmy Hill olivat toisen kaksintaistelun kaksi muuta kuljettajaa, jotka lähtivät Daytona Speedweeksille Daytona 500 -osallistumisensa ollessa epävarma. Gaughan varmisti paikan eturivin karsinnoissa ja oli sitten varovainen Duel-kisassaan ja sijoittui maalissa 17:nneksi. Hill sijoittui 16:nneksi.

Jimmie Johnson sijoittui toiseksi Hendrick Motorsports -tiimikaverinsa Byronin jälkeen toisessa Duel-kisassa. Kyle Larson oli kolmas antaen Chevroletille kolme ensimmäistä sijaa maalijärjestyksessä.

”Meillä ei oikeastaan ollut Chevy-tilauksia tai mitään sellaista. Teimme vain hyvää yhteistyötä”, Byron sanoi. Kurt oli loistava työntömyyjä ja loistava apuri, ja luotin häneen todella paljon. Yritin tosissani mennä yksi ennen loppua, mutta minulla oli tarpeeksi vauhtia tri-ovaalilla, kun katselin vanhoja kisoja; siellä vauhti vain tavallaan kulkee. En tiennyt, olisinko saanut samaa vauhtia, kun kaikki alkoivat painaa yhtä vauhtia. Joten pääsin vain sinne. Pääsin kai toiseksi. Sitten Kevin pelasi hyvin, eikä tehnyt isoa estettä. Kiitos Axaltalle. Tämä auto näyttää todella hyvältä. Se on todella kaunis valojen alla. Olen innoissani 500:sta.”

Kevin Harvick sijoittui neljänneksi johdettuaan kilpailua 34 kierrosta toisessa kaksintaistelussa. Hänen Stewart-Haas Racing -tiimikaverinsa ja 2020 Cup Series -tulokas Cole Custer täydensi kärkiviisikon.

Bowman oli ainoa toinen kuljettaja, joka johti yli 10 kierrosta toisessa kaksintaistelussa ajamalla kärjessä 12 kierrosta. Hän sijoittui 15:nneksi.

KLIKKAA TÄSTÄ BLUEGREEN VACATIONS DUEL AT DAYTONA TULOKSET JA TÄYDELLINEN DAYTONA 500 ALOITUSRIVI.