Nick Nurse NBA:n vuoden valmentajaksi, Brad Stevens 8. äänestyksessä

, Author

Toronton Raptorsin Nick Nurse nimettiin lauantaina NBA:n vuoden valmentajaksi, ja hän voitti palkinnon ylivoimaisesti.

”Kun Nickin näkee kentän laidalla, sellainen hän on ihmisenä. Rento, mutta niin ahkera. Luova ja dynaaminen.” joukkueen puheenjohtaja Masai Ujiri sanoi lausunnossaan. ”Asettaa aina sävyn joukkueellemme – hyökkäämme seuraavaan mestaruuteen sen sijaan, että puolustaisimme edellistä.”

Nurse auttoi johtamaan Raptorsin 53 voittoon ja itäisen konferenssin kakkossijaan, mikä oli joillekin yllätys, kun ottaa huomioon, että joukkue oli menettänyt Kawhi Leonardin ennen kauden alkua. Kauteen sisältyi franchise-ennätyksellinen 15 ottelun voittoputki.

100 urheilutoimittajaa ja lähetystoimittajaa äänesti palkinnosta, ja Nurse sai 90 ensimmäistä ääntä. Valmentajat saavat viisi pistettä jokaisesta ensimmäisen sijan äänestä, kolme pistettä jokaisesta toisen sijan äänestä ja yhden pisteen jokaisesta kolmannen sijan äänestä. Nurse sai kuusi kakkossijan ääntä ja kaksi kolmossijan ääntä, eli hänet jätettiin kahdesta äänestyksestä kokonaan pois. Hänen kokonaispistemääränsä 470 pistettä oli helposti parempi kuin Milwaukee Bucksin päävalmentaja Mike Budenholzerin, joka sai viisi ensimmäisen sijan ääntä, 37 toisen sijan ääntä ja 11 kolmannen sijan ääntä eli 147 pistettä. Oklahoma Cityn Billy Donovan oli kolmas.

Brad Stevens sijoittui äänestyksessä kahdeksanneksi tässä koko lista sekä heidän pistemääränsä:

11. Rick Carlisle (Dallas): 3

Stevens sai yhden kakkosäänen ja kaksi kolmosääntä. Edellinen Boston Celticsin päävalmentaja, joka on voittanut Vuoden valmentaja -tittelin, oli Bill Fitch kaudella 1979-80. Celtics teki 32 ottelun mittaisen käänteen, joka oli tuolloin NBA:n historian suurin yhden vuoden käänne, ja nousi liigan toiseksi huonoimmasta ennätyksestä liigan parhaaseen ennätykseen. Tämä oli myös Larry Birdin tulokaskausi. Celtics hävisi itäisen konferenssin finaaleissa.

Tommy Heinsohn ja Red Auerbach ovat ainoat muut Celticsin valmentajat, jotka ovat voittaneet vuoden valmentajan palkinnon. Heinsohn voitti sen vuonna 1973 ja Auerbach vuonna 1965. Auerbach on ainoa, joka on voittanut mestaruuden sinä vuonna, kun hän voitti palkinnon.

Tämä on Nursen ensimmäinen vuoden valmentaja, ja se tulee vasta hänen toisena vuotenaan liigassa. Hän voitti palkinnon G-liigassa vuonna 2011, mikä tekee hänestä ainoan valmentajan, joka on voittanut vuoden valmentajan sekä G-liigassa että NBA:ssa.

Seuraavaa sisältöä:

• Marcus Smart pelastaa jälleen Boston Celticsin: ”En vain ymmärrä, miten hän ei ole vuoden puolustavan pelaajan harkinnassa”.’
  • ”Raapaiseva” Boston Celticsin Game 3:n voitto oli 48 minuutin taistelu: ”Olemme kova ryhmä”