Reddit – jalkapallo – Miten lukee pisteet jalkapallossa?

, Author

Watford (WAT) voittaa 3-1 maalilla ottelussa Leicester (LEI). Kyseessä on kuitenkin jonkin kilpailun toinen osaottelu, ja kokonaismaaliero on 3-2. Aikaa on kulunut 97:24 minuuttia. Lisäaikaa piti olla vain neljä minuuttia.

Tarkemmin…

Ottelun tämänhetkinen pistemäärä vs. yhteistulos:

Joissain pudotuspelikilpailuissa pelataan useampi osaottelu. Toisin sanoen tietyllä kierroksella kaksi vastakkain olevaa joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan kahdesti, kerran kummankin joukkueen stadionilla. Sen sijaan, että yksi ottelu ratkaisisi turnauksen jatkoonpääsyn, voittajaksi selviytyy se, jolla on paremmat pisteet kahden erän aikana yhteensä. Jos siis joukkue A voittaa joukkue B:n 1-0 ensimmäisessä osaottelussa ja sitten joukkue B voittaa joukkue A:n 2-0 toisessa osaottelussa, joukkue B etenee jatkoon yhteistuloksella 2-1.

Linkittämässäsi ottelussa Watford voittaa tämän osaottelun 3-1, kun Leiceister voitti edellisen osaottelun 1-0. Kokonaisyhteenveto on 3-2 Watfordin hyväksi, joten jos Leiceister ei tee maalia ennen kuin tuomari puhaltaa pilliin, Watford etenee.

Syy siihen, että yhteenvedon näyttäminen on tärkeää, on se, että se kertoo, kuka oikeasti etenee, jos nykyinen ottelu päättyy nykyiseen pistemäärään. Sanotaan, että joukkue A voittaa ensimmäisen erän 5-0. Toisessa osaottelussa (ottelu, jota olet hypoteettisesti katsomassa) joukkue B voittaa 3-0. Saattaa näyttää siltä, että joukkue B on parempi joukkue ja etenee kilpailussa, mutta maaliero on 5-3 ja joukkue A todella etenee, jos ottelu päättyy 3-0.

Aika + keskeytys:

Tarkoituksena on, että ottelu kestää 90 minuuttia yhtäjaksoista peliä kahden 45 minuutin puoliajan aikana. Aina kun peli pysähtyy (loukkaantumisen, pallon poistumisen tai maalin juhlinnan tai minkä tahansa takia), kello jatkaa laskemista, mutta päätoimitsijan on tarkoitus seurata sitä. Kummankin puoliajan lopussa toimitsija lisää kelloon ”keskeytysajan”. Tämä ilmoitetaan kaikille neljännen toimitsijan toimesta, joka pitää taulua, joka kuvaa lisättävien minuuttien vähimmäismäärää. Televisiolähetyksissä tämä ilmoitetaan yleensä merkinnällä ”+X”, jossa X on lisättyjen minuuttien määrä. Huomautus: tämä on minuuttien vähimmäismäärä, ei tarkka määrä tai enimmäismäärä. Peli voi jatkua tuon ajan jälkeen.

Linkittämässäsi kuvassa on tilanne, jossa peliaikaa lisättiin neljä minuuttia, mutta jostain syystä toimitsija antoi ottelun jatkua reilusti yli näiden neljän minuutin. Todennäköisesti pelissä oli suuri tai lukuisia keskeytyksiä jatkoajalla. Muutaman sekunnin ylittäminen ilmoitetun vähimmäislisäajan yli on yleistä. Useiden minuuttien ylittäminen ei ole tavallista.