Startfältet för Daytona 500 klart

, Author

Efter att NASCAR fastställde den främre raden i startfältet för Daytona 500 med kvalet på främre raden den 9 februari, med Ricky Stenhouse Jr. som fick pole och Alex Bowman den andra startplatsen, kompletterades startfältet för Datyona 500 med 40 bilar på torsdagskvällen med två Bluegreen Vacations Duel at Daytona-racetävlingar.

Joey Logano tog sin andra raka Duel-seger och följde upp sin Duel två-seger från för ett år sedan med en seger i den första Duellen på torsdagskvällen. William Byron vann det andra Duellloppet på torsdagen. Som ett resultat av detta kommer Logano och Byron att starta söndagens Daytona 500 i andra raden bakom Stenhouse och Bowman.

Två förare, Daniel Suarez och Chad Finchum, misslyckades med att avancera från den första duellen till startfältet för Daytona 500. Finchum slutade på 20:e plats av de 22 bilarna i loppet. Suarez hamnade sist efter att en krock med Ryan Blaney på varv 30 tog honom ur loppet. Blaney kunde fortsätta.

”Bil 2 började ta ut handen ur fönstret super, super sent och jag såg honom inte. När jag började gå ut var 12:an där”, sa Suarez.

Aric Almirola slutade tvåa i den första duellen efter att ha knuffat Logano till ledningen på varv 38 av det 60 varv långa loppet. Ryan Newman slutade trea och Brad Keselowski fyra för att ge Ford de fyra bästa slutplaceringarna. Darrell Wallace Jr. rundade av topp fem.

”Det här är fantastiskt. Vilket fantastiskt lagarbete av Fords, särskilt Aric Almirola, herregud”, sade Logano. ”Han var en fantastisk pusher vid rätt tillfälle och vi kunde hålla undan i botten när vi behövde och hålla undan Chevys och visade vilken fart som Fords har här. Det är något som jag är stolt över att vara en del av. Jag är stolt över att köra ”Blue Oval” och dessa Roush Yates-motorer. Vi är redo att rocka och rulla. Jag kan inte vänta på 500.”

Logano ledde 19 varv medan Daytona 500 pole-sitter Ricky Stenhouse Jr. ledde hela 27 varv, inklusive de 22 första. Stenhouse hamnade på åttonde plats vid den rutiga flaggan.

Förare som inte är inlåsta i Daytona 500 och som avancerade till huvudtävlingen från den första duellen var Reed Sorenson och Justin Haley. Haley säkrade en plats i Daytona 500 genom sin fart i kvalet på första raden förra helgen, men körde sig ändå in i Daytona 500 genom en 17:e plats i den första duellen. Som ett resultat av detta kunde Reed Sorenson, som slutade 18:e i det första duellloppet, falla tillbaka på sin hastighet från första raden i kvalet för att ta sig till Daytona 500.

I den andra duellen förvägrades J.J. Yelow en startplats i Daytona 500 efter att han, precis som Suarez i den första duellen, fick utgå tidigt i en krasch. I Yelows fall kraschade han med Corey LaJoie på varv 42 i den andra duellen.

Brendan Gaughan och Timmy Hill var de andra två förarna i den andra duellen som gick in i Daytona Speedweeks med sitt Daytona 500-deltagande osäkert. Gaughan tog en plats i kvalet på första raden och var sedan försiktig i sitt Duelllopp och vann upp till 17:e plats i mål. Hill slutade på 16:e plats.

Jimmie Johnson slutade tvåa bakom sin Hendrick Motorsports-teamkamrat Byron i den andra duellen. Kyle Larson blev trea och gav Chevrolet de tre första platserna i målordningen.

”Vi hade egentligen inga Chevy-ordrar eller något sådant. Vi gjorde bara ett bra jobb med att arbeta tillsammans”, sade Byron. Kurt var en bra pushare och en bra hjälpare, och jag hade verkligen stort förtroende för honom. Jag försökte verkligen köra med en kvar att köra, men jag hade tillräckligt med momentum från tri-ovalen bara genom att titta på gamla lopp; det är bara där momentumet är. Så jag visste inte om jag skulle få samma drivkraft när alla började trycka på med en kvar att köra. Så jag bara klarade mig där. Jag kom till andra plats, antar jag. Och sedan spelade Kevin riktigt bra och gjorde ingen stor blockering. Tack till Axalta. Bilen ser riktigt bra ut. Den är verkligen vacker i ljuset. Jag är förväntansfull inför 500.”

Kevin Harvick slutade fyra efter att ha lett 34 varv i den andra duellen. Hans Stewart-Haas Racing-teamkamrat och 2020 Cup Series rookie Cole Custer rundade av topp fem.

Bowman var den enda andra föraren som ledde mer än 10 varv i den andra duellen och körde i täten i 12 varv. Han slutade på 15:e plats.

KLICKA HÄR FÖR BLUEGREEN VACATIONS DUEL AT DAYTONA RESULTAT OCH DET HELA DAYTONA 500 STARTGRIDET.